Bir aile şirketi olan Yeşilyurt Demir Çelik’in babadan kalma aile mesleği olan tüccarlıktan sanayiciliğe geçişi, Fazlı Yeşilyurt ve kardeşlerinin 1979 yılında Karabük’te satın aldığı 100.000 ton yıl kapasiteli çubuk haddehanesiyle olmuştur.
Fazlı Yeşilyurt önderliğinde Karabük’te temelleri atılan Yeşilyurt Grup bünyesinde; 1987 yılında Samsun’da 420.000 ton/yıl kapasiteli ikinci çubuk haddehanesi ve 1997 yılında da 420.000 ton/yıl kapasiteli çelikhane üretime alınmıştır.
Dünya çelik üretiminde üst seviyelerinde yer almak isteyen Yeşilyurt yaptığı modernizasyon çalışmalarıyla birlikte hadde kapasitesini 1800,000 ton/yıl’a, sıvı çelik kapasitesini de 1.300,000 ton/yıl’a çıkarmıştır. Haddehanede 8mm – 50mm ebatlarında her kalitede nervürlü inşaat demiri üretimi gerçekleştirilmektedir.
Yeşilyurt Grup ilerleyen dönemde, çelik sektöründe gösterdiği örnek büyümenin yanı sıra liman ve hizmet sektöründeki girişimleri ile kurumsal bir yapıya kavuşmuştur
Yeşilyurt Demir Çelik, 35 yıldır İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası tarafından açıklanan, Türkiye’ nin en büyük 500 şirketi listesinde ilk 100 şirket arasında yer almaktadır.
Eğitimden spora, kültürden sanata birçok alanda sosyal sorumluluk projelerine imza atan Yeşilyurt Grup yöneticileri, bu topraklarda kazandıklarını bu toprakların insanlarıyla paylaşmaya devam etmektedir.
15 Şubat 2022 tarihinde vefat eden Yeşilyurt Grup kurucusu hayırsever merhum Fazlı Yeşilyurt adına Kurtuluş Mahallesi’nde bir ortaokul bulunurken, eşi Nazmiye Yeşilyurt adına yaptırılan Safranbolu Belediyesi Nazmiye Yeşilyurt Gündüz Çocuk Bakımevinin inşaatı ise devam etmektedir.
You cannot copy content of this page.