1969 yılında Karabük’te doğdu. İlkokulu Bağlar İlkokulu’nda, ortaokulu ise Yenişehir Ortaokulu’nda okumuştur. Lise eğitimini Samsun Sağlık Koleji’nde tamamladıktan sonra, Hacettepe Üniversitesi (H.Ü.) Sosyal Hizmetler Yüksekokulu’nda lisans, H.Ü. Nüfus Etütleri Enstitüsü’nde yüksek lisans (Sosyal ve Ekonomik Demografi) ve H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Hizmet Anabilim Dalı’nda doktora eğitimini tamamlamıştır.
1987-1991 yılları arasında Atatürk Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde hemşire olarak görev yaparken lisans eğitimini tamamlamış ve Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Ruh Sağlığı Dairesi Başkanlığı’nda göreve başlamıştır. 1991-2001 yılları arasında Sağlık Bakanlığı’nda görev yaptıktan sonra, 2001 yılında Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD’da öğretim üyesi olarak göreve başlamıştır. 2006 yılında Doçent, 2011 yılında profesör unvanını almış ve 2016 yılında emekli olmuştur. 2017 yılından bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde akademik çalışmalarını yürütmektedir.
ICORHTA tarafından desteklenen “Fogarty Uluslararası Ruh Sağlığı ve Gelişimsel Bozukluklar Araştırma Eğitim Programı” kapsamında Dr. Kerim Munir mentörlüğünda ABD Boston Çocuk Hastanesi, Harvard Tıp Fakültesi ve Boston Üniversitesi’nde çalışmalar yapmıştır. Boston Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu’nda ‘Temel Epidemiyoloji’, Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu’nda ‘Klinik araştırmalar ve Araştırma Etiği’ eğitimlerini tamamlamış, Boston Çocuk Hastanesi’nde ‘Çocukluk dönemi gelişimsel bozukluklar kısa dönem araştırmacısı olarak bulunmuştur. Bu çalışmaları sırasında Massachusets eyalaetinde koruyucu aile sistemini incelemiştir. UNICEF tarafından yürütülen ‘Erken çocukluk gelişimini destekleme’ programı çerçevesinde, çocuğun fiziksel, ruhsal ve sosyal iyiliğini bozan çevresel faktörleri ve bu faktörlerin kontrolüne yönelik müdahaleleri içeren ‘güvenli çevre’ raporunu hazırladı.
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki araştırmaları hastalıklar ve erken ölümler açısından tarımda çalışanların (çocuklar ve üreme çağındaki kadınlar başta olmak üzere) öncelikli risk grubu olduğunu göstermiş ve 2011 yılında ABD Iowa Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu’nda tarım tıbbı eğitimini almıştır. Tarım sektörünün ağırlıklı işgücü olan mevsimlik tarımda çalışanların ve ailelerinin sağlığının korunması ve geliştirilmesi için hizmetlere erişimlerini sağlamak amacıyla programlar geliştirmiştir. Türkiye’nin 51 il ilinde 2-6 ay süren tarımsal üretimde çalışan ailelerin çocukları için ‘geçici koruyucu aile’ sistemini önermiştir
Çeşitli ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanan araştırmalarından beşi araştırma ödülüne layık görülmüştür. Bunlardan biri 2005 yılında Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Dergisi’nde yayınlanan, Erol ve Üstüner ile ortak çalışması olan ‘Koruyucu Aile Sistemindeki Çocuklar Arasında Duygusal ve Davranışsal Sorunlar’ isimli çalışmadır.
‘Hastalık ve erken ölümlerin önlenmesine yönelik hizmet sunum sistemlerinin güçlendirilmesi’, “Ruh sağlığı epidemiyolojisi, İhmal ve istismarın önlenmesi’, “Devlet koruması altındaki çocuk ve gençlerin ruh sağlığı’, “Koruyucu aile sistemi’, ‘Ruh sağlığı politikaları’, ‘Tarım işgücünün sağlığı’’ temel ilgi alanlarıdır.
You cannot copy content of this page.