Prof. Dr. Osman Teoman Turgut 1968 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Babası Avukat Lütfi Turgut, memleketi Eskipazar ilçesine yakınlığı nedeni ile, annesi Avukat Şükran Turgut ile birlikte mesleklerini Karabük’te icra etme kararı aldı. Osman Teoman Turgut, ilkokulu Atatürk İlkokulu’nda, ortaokulu ise Merkez Ortaokulu’nda okudu.
Prof. Dr. Turgut, 1982 yılında yeni açılan İstanbul Atatürk Fen Lisesini kazanarak lise eğitimi için İstanbul’a gitti. Bunu müteakiben Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğini Fizik çift anadal programı ile bitiren Turgut, 1990 yılında matematiksel fizik konusunda doktora yapmak üzere Amerika Birleşik Devletlerinin University of Rochester Üniversitesi’nden kabul aldı. Prof. S. Rajeev ile 1996’da doktorasını tamamlayan Turgut, 1996-97 yıllarında yeni başlayan EPDI programı ile IHES, Bures-sur-Yvette’de doktora sonrası araştırmacı ve 1997-98’de Cambridge Universitesi’nde gene doktora sonrası araştırmacı olarak bulundu. Bunun ardından İsveç’in başkenti Stockholm’deki Mittag-Leffler Institute’de bulunduğu sırada Boğaziçi Üniversitesi Fizik bölümüne Yardımcı Doçent olarak kabul edildi, fakat 2000-2001 arasında izinli olarak Gustaffson bursu ile KTH, İsveç matematiksel fizik grubuna davetli araştırmacı olarak gitti. Bunun ardından yurda dönen Prof. Dr. Turgut, 2005-2011 yılları arasında o sırada Kandilli yerleşkesinde bulunan TÜBİTAK Temel Bilimler Araştırma Enstitüsü veya kısaca Feza Gürsey Enstitüsü olarak da anılan bu nadide kurum için müdürlük görevi ifa etti. Prof. Dr. Turgut bugüne dek, KTH, Stockholm, SISSA, Trieste, University of Potsdam, Potsdam, Durham University, Durham, Lawrence Berkeley Laboratuvarları, Berkeley gibi uluslararası merkez ve üniversitelerde birçok defa kısa süreli ziyaretçi olarak bulundu. En son 2018-2020 yılları arasında Carnegie-Mellon University, Pittsburgh, ABD’de ziyaretçi araştırmacı olarak çalışmalarını yürüttü. Prof. Dr. Turgut, birçok ulusal ve bir kaç uluslararası konferansta davetli konuşmalar yaptı. Çalışma alanları olan kuantum ayar teorileri, tekil etkileşimler, alan teorilerinde perturbatif olmayan metodlar konularında uluslararası dergilerde yayınlar yapan Prof. Dr. Turgut, halen Boğaziçi Üniversitesinde bu konularda araştırmalarına devam etmektedir.
You cannot copy content of this page.
Değerli hemşehrim sizi kutlarım.Başarılarınızla gurur duymamak elde değil.Memleketimiz Eskipazar için özellikle ekonomik kalkınma dinamiklerini harekete geçirilmesi noktasında çalışmalar yapıyoruz.
http://www.ekoder.org internet sitemiz
Babanız Turgut abiyi yakınen tanırım.Ayvalıkta yaptığı yazlık inşaatlarında dayım Hüseyin ATSAN ile birlikte çalışmışlardı.
İlçemiz için yapılan çalışmalarda sizi de aramızda görmek isteriz.
Mehmet Emin ASLAN
Dernek Başkanı
Tütün Teknolojisi Mühendisi
Tarım Ekonomisti.