1955 yılında memleketi Trabzon’dan Karabük’e göç eden ülkemiz demir çelik sektörünün duayenlerindenYaşar Kaptan Çebi, 1964 yılında Karabük’te üretime aldığı 10 bin ton kapasiteli haddehane ile bugün ülkemizin önde gelen gruplarından biri olan Kaptan Şirketler Grubunun temellerini attı.
1987 yılında Çorlu’da kurulan ve Türkiye’nin ilk doğalgaz ile çalışan tav fırınına sahip ikinci haddehane, 2015 yılında tamamen yenilenerek kapasitesi 500.000 tona çıkartıldı.
Marmara Ereğlisi’nde 2002 yılında kurulan bölgenin tek çelikhanesi ise; yılda 1.4milyon ton kütük demir üretim kapasitesine sahip. Kaptan Demir Çelik Çelikhanesi MARTAŞ liman tesislerine 7km, anayola 5km mesafede.
Kaptan Demir Çelik bugün Trakya bölgesinde bulunan çelikhane, haddehane, oksijen fabrikası ile uluslararası standartlarda üretim yapmakta.1.400.000 ton/yıl kütük kapasiteli çelikhanesi ve toplam 1.400.000 ton/yılinşaat demir kapasiteli 2 haddehanesi ile dünya pazarları için uluslararsı sertifikalı demir çelik üretmekte.
1993 yılında Tekirdağ Marmara Ereğlisi’nde kurulan MARTAŞ Limanı, Marmara Denizi’nin kuzey kıyısında İstanbul’un 48 mil batısında. Yıllık 6.000.000 tonluk yükleme boşaltma kapasitesine sahip olan tesiste; dökme yük ve karışık yük elleçlemesini yapabilecek en modern ekipmanlarla, günümüz limancılığın gereği tüm hizmetler ve genel antrepo işletmeciliği yerine getirilmekte.
Otoyol ve sanayi bölgelerine çok yakın konumdaki Martaş Limanda,120.000 dwt ‘ye kadar olan gemilerin yanaşabileceği azami 25 metre derinlik ve 30 metre genişliğe sahip rıhtımlar bulunmaktadır. RO-RO taşımacılığı için RO-RO rampaları ile hizmet veren Martaş limanı, NATO ve askeri gemiler tarafından da kullanılmaktadır. Kaptan Grubu; Martaş RO-RO, Çebi Depolama, Çebi Trans şirketleri ile lojistik hizmeti vermekte.
Kaptan Grubu, Portekiz bayraklı 5 adet dökme yük gemisinin sahibi olup aynı zamanda dünya standartlarında işletmesini yapmakta. Grup ayrıca bünyesindeki Nur Gemicilik şirketi ile de acente ve gemi kiralama hizmeti vermekte.
Kaptan Şirketler Grubu bünyesindeki bir diğer denizcilik yatırımı ise 2015 yılında Sürmene’de hizmete giren ve Doğu Karadeniz’in tek tersanesi olan Çebi Tersanesi.
Kaptan Şirketler Grubunun ayrıca; geri dönüşüm, enerji ve madencilik alanlarında yatırımları ve üretimleri bulunmakta.
Yaşar Kaptan Çebi liderliğindeki Kaptan Şirketler Grubu; üretim ve istihdamın yanında, başta eğitim yatırımları olmak üzere birçok alanda imza attığı sosyal projelere de ülkemizin her köşesine katkı sunmaya devam ediyor.
2011 yılında Marmara Ereğlisi’nde “Yaşar Kaptan Çebi Endüstri Meslek Lisesi” olarak temelleri atılan okulun adı; ülkemizin yaşamış olduğu sarsıcı darbe girişiminin ardından hayatlarını kaybeden sivil, polis ve asker vatandaşlarımızın aziz anılarına sahip çıkmak için KAPTAN Şirketler Grubukurucusu Yaşar Kaptan Çebi’nin talebiyle“15 Temmuz Şehitleri Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi” olarak değiştirildi.
Kaptan Grubu yöneticileri; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde, Çocuk Evleri, Sevgi Evleri ve Rehabilitasyon (Çocuk Destek Merkezleri) açmak, bağlı bulunan Çocuk yuvası ve Yetiştirme yurtlarının, Çocuk ve Sevgi Evlerinin yaşam koşullarını iyileştirmek, bu kurumlarda yaşayan çocuklarımızın eğitim, müzik, tiyatro, spor ve psikolojik desteklerle bugünlerine ve geleceklerine hazırlamak amacıyla kurulan,Minik Kalkplerle El Ele Derneği ile hayata geçirdiği projelerle;
Trabzon Yaşar Kaptan Çebi MİKA-DER Şehzade Çocuk Evi
Tekirdağ Ayten Çebi MİKA-DER Kiraz Çocuk Evi
Samsun MİKA-DER Cumhuriyet Çocuk Evi
Amasya MİKA-DER Sümbül Çocuk Evi
Amasya MİKA-DER Şirin Çocuk Evi
Amasya MİKA-DER Orkide Çocuk Evlerini ülkemize kazandırdı.
Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar sınıfı başta olmak üzere; Karabük ve Gümüşhane’deki farklı okullarda kurulan bilgisayar sınıfları grubun eğitime yaptığı desteklerin yalnızca bazıları.
You cannot copy content of this page.