1946 yılında Bulak Köyü’nde dünyaya gelen Kamil Güleç, ilkokul ve ortaokul eğitimini Bulak Köy okulunda, lise eğitimini ise Demir Çelik Lisesi’nde tamamladıktan sonra, 1969 yılında Ankara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sanayi İşletmeciliği ve İktisat Bölümünden mezun oldu.
Üniversite yılları ile çalışma hayatına giren Kamil Güleç, henüz o yıllarda demir çelik sektöründe çalışmaya başladı. Sektörde üst düzey yöneticilik görevine kadar yükselen Güleç, bu noktadan sonra planladığı kendi yatırımını yapmak için bu görevlerinden ayrıldı.
Kamil Güleç, 1978-1979 yılları arasında, sıfırdan başladığı ticari hayatında, önüne koyduğu hedeflerden biri olan kendisine ait sıcak haddeleme tesisi yatırımı tamamlayarak üretime başladı. Bu yatırımı kendi doğduğu topraklar olan Karabük’te gerçekleştirdi.
1980’li yıllarla başlayan ihracat girişimleri ile hafif ticari çubuk üretimine ve bu ürünün Türkiye’den Irak ve İran pazarlarına ihracatına öncülük eden Kamil Güleç, aynı yıllarda başlayan Karabük Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de 1995 yılına kadar sürdürdü.
Karabük Ticaret Odası Başkanlığı dönemi içerisinde,5 Nisan 1994 kararları ile yılsonuna kadar kapatılması mutlak olan Karabük Demir Çelik Fabrikalarının özelleştirme sürecine çok ciddi fikir babalığı ve katkılar sağlayarak, Müteşebbis Heyet Başkanlığı yaptı.
2000’li yıllarla birlikte KARDEMİR’in gelişimi ve ilerlemesi için tüm gücü ile emek ve mesai harcayan Kamil Güleç, yol arkadaşı merhum Mutullah Yolbulan ile kader birliği yaparak, şirketin bugünkü konumuna gelmesini sağlayan pek çok girişim ve projeye fikir babalığı yaptı. 2018 yılında kaybettiği kader arkadaşı Mutullah Yolbulan’dan sonra Yönetim Kurulu Başkanı olan Güleç, tamamladığı yatırımlarla KARDEMİR’in fiilen 3 milyon ton üretime ulaşmasını sağladı.
Duayen iş insanı için Sosyal Sorumluluk Projeleri her zaman olmazsa olmaz oldu. Karabük Üniversitesi kampüsü içerisinde 2017 yılında hizmete giren Kamil Güleç Kütüphanesi,
Özel TED Karabük Koleji kampüsü içerisinde yapılan Sezer Güleç Kütüphanesi, devletimizin şefkatine muhtaç çocuklarımızın barındığı ve alanında Türkiye’deki ilk uygulamalardan biri olan 5 villadan oluşan Güleç Sevgi Evleri, hayırsever iş insanımızın doğduğu topraklara armağanı eserlerden yalnızca bazılarıdır.
Hayırsever iş insanımız Türkiye Cumhuriyeti devletine ve milletine ulusal ve uluslararası düzeyde üstün hizmetlerinden ötürü 2010 yılında Türkiye Büyük Miller Meclisi tarafından TBMM Üstün hizmet madalyası ve beratı ödülüne layık görülmüştür. Kamil Güleç’e ayrıca Karabük Üniversitesi tarafından Fahri Doktora unvanı verilmiştir.
You cannot copy content of this page.