Cumhuriyet Kenti Karabük'ten Portreler...

Turkish English Germany

DR. BERRİN SARITUNÇ

Yorum yapılmamış 273 Okundu
DR. BERRİN SARITUNÇ

1978 Karabük doğumludur. İlkokulu Karabük Atatürk İlkokulu’nda, ortaokulu ise Yenişehir Ortaokulu’nda tamamlamış olan Berrin Sarıtunç, Safranbolu Lisesinden mezun olduktan sonra 1995 yılında Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü kazandı. 1999 yılında mezun olur olmaz Bursa Karacabey Anadolu Lisesine atanan yazar 2.5 yıl MEB de görev yaptıktan sonra 2002 senesinde Balıkesir Üniversitesinde okutmanlığa başlamış, 2006-2021 yılları arasında da Uludağ Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak çalışmıştır. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı alanında olmak üzere iki yüksek lisans tamamlamış olan yazar Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi din eğitimi alanında doktora eğitimini tamamlamıştır.

Yurt içi ve yurt dışında pek çok bilimsel araştırma projesini tamamlamış olan Sarıtunç halen Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinde Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

“Safranbolu İlçesi Halk Kültürü” ve “Bir Anadolu Kentinin Folklorik Hikâyesi: SAFRANBOLU” adlı kitapların yazarı ve Eylül Naz’ın annesidir.

 


YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.



You cannot copy content of this page.