Cumhuriyet Kenti Karabük'ten Portreler...

Turkish English Germany

İSMAİL DÖNMEZ

Yorum yapılmamış 364 Okundu
İSMAİL DÖNMEZ

İsmail Dönmez; 1971 yılında Karabük ‘ün en eski iki yerleşim yerinden biri olan Öğlebeli Mahallesinde dünyaya geldi. İlkokulu Öğlebeli İlkokulunda, ortaokulu Merkez Ortaokulunda, liseyi ise Demir Çelik Lisesinde tamamladı.

Lisans eğitimini 1990-1994 yılları arasında Trabzon’da Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi’nde tamamlayan İsmail Dönmez, Ege ve Akdeniz sahillerinde 4 yıl yat kaptanlığı yaptı. Kaptanlık yaptığı yıllarda tanıştığı İskoç eşi Consultant Dr Eleanor Dow ile evlendi ve 1998 yılında İskoçya’nın Dundee şehrine yerleşti.

Futbola olan merakı yüzünden, İskoçya Futbol Federasyonu’nun açtığı antrenörlük kurslarını başarıyla tamamlayan İsmail Dönmez SFA ( Scottish Football Association) antrenörlük belgesi aldı. İlk çalıştırdığı okul takımı o sene şampiyon oldu. Dundee Belediyesinde uzun bir dönem tercüman olarak görev yapan İsmail Dönmez, İskoçya’da almış olduğu ek eğitimler ile bir devlet ilköğretim okulunun kreşinde yönetici olarak çalışmaya başladı. 20 seneyi aşkın zamandır İskoçya’da devlet memurluğu görevini başarı ile yapan İsmail Dönmez, 2 defa Kraliçenin her yıl seçkin insanları davet ettiği Queen’s Garden Party, yani Kraliçenin Garden Partisine davet edildi. 10 yıl hobi olarak Scouts, yani izci grubu liderliği de yapan hemşehrimiz, daha sonra kendisini mantarlar konusuna adadı ve bu konuda kendisini geliştirdi. Öyle ki Ocak 2021’de 5 arkadaş ile birlikte kurdukları Mantarlı Yaşam (http://mantarliyasam.com ) web sitesi 1.5 yılda yarım milyondan fazla görüntülenme yaptı. İsmail Dönmez Türkiye de bulunan 300 den fazla mantar türünü Türkçe olarak fotoğraflı, kolay anlaşılır bir şekilde kaleme alıp sitelerinde yazdı. Türkiye Mantar Dünyasında “Emmi” lakabı ile tanınan hemşehrimiz İsmail Dönmez’e günümüzde birçok Mantarcı “Diplomasız Mikolog” ünvanınız layık görmekte. 24 yıldır İskoçya’da yaşayan İsmail Dönmez ilerde renkli resimli ve bilgi dolu bir Mantar Kitabı (Mantar saha rehberi – Alan Klavuzu) yazmayı hedeflemekte.


YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.



You cannot copy content of this page.