Cumhuriyet Kenti Karabük'ten Portreler...

Turkish English Germany

PROF. DR. NİLGÜN YALÇIN YILDIRIM

Yorum yapılmamış 304 Okundu
PROF. DR. NİLGÜN YALÇIN YILDIRIM

Prof. Dr. Nilgün Yalçın Yıldırım, 1956 yılında Karabük’te doğdu. Karabük Atatürk İlkokulu, Yenişehir Ortaokulu ve 1974 yılında Karabük Demir Çelik Lisesini bitirdi.1981 yılında Hacettepe Üniversitesi Eskişehir Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, 1986 yılında Göz Hastalıkları uzmanlığını tamamladı. Aynı yıl Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent olarak akademik hayatına başladı. 1991 yılında Doçent, 1997 yılında Profesör unvanını aldı.

1993-1994 yılları arasında Londra’da Moorfields Göz Hastanesi Oküloplasti, Kornea ve Glokom kliniklerinde çalışan Prof. Dr. Yıldırım, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalında ön segment kliniği ve kornea bankasının kurulmasında öncülük ederek müdürlüğünü yaptı.

Prof. Dr. Nilgün Yalçın Yıldırım’ın 200’ün üzerinde yurt dışı ve yurt içi bilimsel yayını, atıfları ve birçok kitap bölüm yazarlığı ile çevirileri bulunmaktadır. Yürütücü veya araştırmacı olduğu TÜBİTAK ve BAP projeleri dışında, konusu ile ilgili ulusal ve uluslararası klinik ve multisentrik faz III çalışmaların içinde görev almıştır. Birçok Göz Hastalıkları Uzmanı yetişmesinde katkısı olan Prof. Dr. Yıldırım, çeşitli bilimsel dergilerin editörler kurulunda yer almış olup, halen Türk Oftalmoloji Dergisinde yardımcı editör olarak görev yapmaktadır.

Prof. Dr. Nilgün Yıldırım’ın birçok en iyi araştırma ve bilimsel makale ödülü bulunmaktadır. Bunların dışında 2019 yılında kadın platformu tarafından Refet Angın Eğitim ve Bilim ödülüne layık görülmüştür.

Yurt içi ve yurt dışı birçok mesleki ve sosyal derneklere üye olan Prof. Dr. Nilgün Yıldırım, Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) Bursa Şubesinde yürütme kurulu üyesi ve Başkanı olarak hizmet etmiştir. Ayrıca TOD’nin bünyesindeki oküler enfeksiyon ve Glokom birimlerinin başkanlığını yapmıştır.

Akademik hayatını Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalında sürdüren Dr. Yıldırım’ın, Disiplinlerarası Sinir Bilimleri doktorası olup, halen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Senato Üyesidir.

 


YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.



You cannot copy content of this page.