Cumhuriyet Kenti Karabük'ten Portreler...

Turkish English Germany

RAFET VERGİLİ

Yorum yapılmamış 388 Okundu
RAFET VERGİLİ

1959 yılında Kastamonu’nun Araç ilçesinde dünyaya geldi. Karabük’ün ilk sanayicilerinden merhum Mehmet Vergili ve Karabük maneviyat dünyasının önemli isimlerinden merhum Hacı Makbule Vergili’nin oğludur.

İlk, orta ve lise tahsilini TED Karabük Koleji’nde tamamlayan Rafet Vergili, daha sonra Kastamonu Eğitim Enstitüsü’ne devam etti.

İş hayatına ise oldukça genç denilecek yaşlarda, 1979 yılında babası Mehmet Vergili ve dayısı Nazım Çapraz’ın yanında atıldı.

1983-1987 yılları arasında Karabük İşverenler Sendikasında Genel Sekreter olarak görev yaptı.

1989- 1992 yılları arasında Karabük Ticaret Odası Başkanlığı görevini yürüttü. Karabük Ticaret Odası Başkanlığı döneminde Karabük, kalkınmada öncelikli yöre (teşvik) kapsamına alındı.

Daha sonra üretim faaliyetlerine kurduğu şirketler ile devam eden Rafet Vergili, kısa sürede makine imalatı ve anahtar teslimi demir çelik tesisleri kurulması alanlarında dünyanın sayılı isimleri ve firmaları arasındaki yerini aldı. Umman, Cezayir, Romanya, İran, Türkmenistan, Azerbaycan başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde demir çelik tesisinin yapımını gerçekleştiren Vergili, bu gün ülkemizin önde gelen ihracatçı isimleri arasında yer alıyor.

Karabük’teki birçok sivil toplum kuruluşu, vakıf ve derneklerin üyesi veya yöneticisi olarak yaşadığı kente çeşitli hizmetlerde bulunan Rafet Vergili, 2009 seçimlerinde ise aktif siyasete atıldı ve Karabük Belediye Başkanı seçildi. Gerçekleştirdiği sıradışı projelerle kısa sürede Karabüklülerin sevgisini kazanan Vergili, siyasetteki başarısını 2014 seçimlerinde de tekrarladı ve yeniden Karabük Belediye Başkanı seçildi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yeniden belediye başkanı seçilen Vergili, üç dönem belediye başkanı seçilen tek isim olarak kent tarihine geçti.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 12 yıldır Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Üyesi olarak ülkemizi kongrede temsil ediyor.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi ön plana çıkartan en önemli özellikleri ise hayırsever kişiliği ve eğitime verdiği önem. Başkan Vergili tarafından memleketi Araç’ta yaptırılan ve ismini taşıyan Kastamonu Üniversitesi’ne bağlı bir yüksekokul bulunuyor.

Emine Vergili hanımefendi ile evli olan Başkan Rafet Vergili beş çocuk, beşte torun sahibi.


YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.



You cannot copy content of this page.