Cumhuriyet Kenti Karabük'ten Portreler...

Turkish English Germany

PROF. DR. PERVİN AYNAGÖZ ÇAPAN

Yorum yapılmamış 242 Okundu
PROF. DR. PERVİN AYNAGÖZ ÇAPAN

Türk Dili ve Edebiyatı profesörü, akademisyen, dil ve edebiyat araştırmacısı Pervin Çapan, 23 Aralık 1959 Karabük doğumlu. İlkokulu Demir Çelik İlkokulu’nda, ortaokulu Yenişehir Ortaokulu’nda, liseyi ise Demir Çelik Lisesi’nde okudu.

Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü (1985) mezunu. 1986’da Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne Eski Türk Edebiyatı araştırma görevlisi olarak atandı. Yüksek lisansını Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde 1988’de, doktorasını ise aynı enstitüde 1993 yılında tamamladı. 1994’te Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne Yardımcı Doçent kadrosuna atandı. 1997 yılında geçtiği Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde 1999 yılında Doçent, sonra da profesör unvanını aldı. Aynı bölümde öğretim üyesi olarak görevini sürdürdü.

Lisans tezi: “Bursalı Rahmî, Gül-i Sad-Berk” (Erzurum, 1985). Yüksek lisans tezi: “Mustafa Safâyî Efendi, Tezkire-i Safâyî” (Elazığ, 1988). Doktora tezi: “18. yy. Tezkirelerinde Edebiyat Araştırma ve Tenkidi” (Elazığ, 1993).

Makalelerini 1989’dan itibaren Fırat Üniversitesi Dergisi (Sosyal Bilimler), Millî Eğitim Dergisi, Millî Kültür, Fırat Şiir Akşamları Güldeste’si, Türk Kültürü İncelemeleri Dergisi ile ortak kitaplarda yayımladı.

ESERLERİ:

Mustafa Safâyî Efendi, Tezkire-i Safâyî (Nuhbetü’l-Âsâr min Fevâ’idi’l-Eş’âr), Mesneviye Düşen Aşklar.


YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.



You cannot copy content of this page.