Cumhuriyet Kenti Karabük'ten Portreler...

Turkish English Germany

GÖKHAN ORUÇ ÖNALAN

Yorum yapılmamış 639 Okundu
GÖKHAN ORUÇ ÖNALAN

1993 yılında Karabük´de doğdu. 2007 yılında TED Karabük Koleji Vakfı Özel İlköğretim Okulu’ndan, 2011 yılında TED Karabük Koleji Vakfı Özel Lisesinden mezun oldu. Lisans eğitimini ise 2015 yılında hem İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri Bölümünde Onur Öğrencisi, hem de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İngilizce İktisat Bölümünde Bölüm Birincisi olarak tamamladı.

2017 yılında yüksek lisans eğitimimi Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası Politik Ekonomi Ana Bilim Dalı bünyesinde doğu Akdeniz havzasında bulunan doğalgaz rezervlerinin hem bölgesel hem de küresel açısından siyasi, iktisadi, askeri ve sosyolojik etkilerini incelediği “Enerji Denkleminde Kıbrıs Sorunu” başlıklı tezini savunarak tamamlayan Önalan, şu anda aynı üniversitede doktora eğitimine devam ediyor.

Ana çalışma alanları arasında makro iktisat teorisi ve politikası, matematiksel iktisat, örnekleme teorisi, çok değişkenli istatistik metodları ve ekonometrik modelleme disiplinleri bulunan Önalan’ın bugüne kadar Temel Makroekonomi (2018) ve Merkez Bankacılığı (2019) isimlerinde iki kitabı yayımlandı.

Ayrıca ulusal/uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleleri ve ulusal/uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında tam metni basılan bildirileri de bulunan Önalan, bilginin paylaştıkça çoğaldığına inanan bir insan olarak, finansal okuryazarlık, tüketim eğilimleri, fayda teorisi, yatırım ve tasarruf alışkanlıkları, üretici-maliyet ve fiyat teorisi, mikroiktisadi piyasaların genel dengesi ile makro iktisat teorisi ve politikaları hakkında hem lise hem de üniversite öğrencilerine sayısı elliye yakın konferans verdi.

Bugüne kadar milli gelir muhasebesi, milli gelir dengesi, konjonktür dalgalanmaları, ekonomik krizler, enflasyon, işsizlik, arz/ talep yönlü iktisat politikaları, para teorisi ve politikası, kamu maliyesi ve maliye politikası, hazine ve bankacılık, finansal iktisat ve mali piyasalar, uluslararası iktisat politikası, parasal uluslararası iktisat, iktisadi büyüme ve kalkınma, kantitatif iktisat ve uluslararası politik iktisat alanları başta olmak üzere nüfus, demografi, göç, toplumsal yapı ve cinsiyet, sağlık ve sosyal koruma, inşaat-tarım-sanayi-hizmet sektör üretim endeksleri, inovasyon, çevre, enerji, sürdürülebilir kalkınma politikaları gibi çok çeşitli sosyoiktisadi konularda yüzlerce veri tabanı ve rapor hazırlayan Önalan, 2019 yılı Aralık ayından itibaren de “Gündem Ekonomi” başlığı ile köşe yazıları yazmayı da sürdürüyor.


YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.



You cannot copy content of this page.