Cumhuriyet Kenti Karabük'ten Portreler...

Turkish English Germany

PROF. DR. İSMAİL ÜNVER

Yorum yapılmamış 354 Okundu
PROF. DR. İSMAİL ÜNVER

1944 yılında Karabük’ün merkez köylerinden Bulak’ta doğdu. İlköğrenimini aynı köyde, orta öğretimini Ankara İmam Hatip Ortaokulu’nda, liseyi ise Ankara Özel Çankaya Koleji ve Karabük Demir-Çelik Lisesi’nde öğrenim görerek tamamladı. Ankara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi.

1968-1969 yılları arasında Demir Çelik Lisesi’nde, 1969-1970 yılları arasında ise TED Karabük Kolejinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak çalıştı.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Edebiyatı Kürsüsüne asistan olarak atandı. “Türk Edebiyatında Manzum İskender-nâmeler” konulu tezle doktorasını tamamladı. 1982 yılında yardımcı doçent unvanını aldıktan sonra, 1983 yılında “Ahmed-i Rıdvân hayatı, Eserleri ve Edebî Kişiliği” adlı tezle Eski Türk Edebiyatı doçenti ve 1988 yılında da profesörü oldu.

Fırat Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde ve 100. Yıl Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı. Bünyâd-ı Ferheng-i İran’ın davetlisi olarak İran’da bulundu.

Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Fakülte Kurulu Profesör temsilcisi, aynı fakültede Yönetim Kurulu üyesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanlığı ve Eski Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevlerinde bulundu.

25 Ocak 2015 tarihinde vefat etti.


YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.



You cannot copy content of this page.