Cumhuriyet Kenti Karabük'ten Portreler...

Turkish English Germany

İBRAHİM YILDIZ

Yorum yapılmamış 267 Okundu
İBRAHİM YILDIZ

1928 yılında Karabük’e bağlı Eflani ilçesi Çengeller Köyü’nde doğdu. İlkokulu Eflani’de bitirdi. 1945 yılında Karabük Demir Çelik İşletmeleri’nin Özel Meslek Okulu’nu bitirdi. 1949 yılında okul dışından Tekirdağ Ortaokulu sınavlarına girerek diploma aldı. Lise öğrenimine Kastamonu, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa Liselerinde devam etti ancak geçirdiği bir kaza nedeniyle bitiremedi.

1961 yılında daha sonra Karabük İş Okulu Erkek Sanat Enstitüsü’nden mezun oldu. İşçiliğin her kademesinde çalışarak Karabük Demir Çelik İşletmesi’nden emekli oldu. Kitap okumaya ve yazmaya 13 yaşında başladı. 1957–1960 yılları arasında “Karabük Postası” gazetesinde sanat sayfası çıkardı. Bu yıllarda şiirleri “Durum”, “Yelken”, “Yeditepe” ve “Pazar Postası” dergilerinde yayımlandı. Karabük’te çıkan Sendika Gazetesi’nin kurucusu ve sürekli yazarı oldu. “Yıldız Osmanoğlu” takma adıyla kitap eleştirileri yazdı. Uzun yıllar yazdıklarını bir yerde yayımlamayan İbrahim Yıldız, daha sonra Pota, Ekin, Varlık, Gösteri Sanat, Oluşum, Türkiye Yazıları, Sesimiz, Broy, Milliyet Sanat, Türk Dili, Çağdaş Türk Dili, Kıyı, Biçem, Kuzeysu gibi birçok sanat edebiyat dergilerinde şiirlerini yayınlamaya başladı. “Gazete” gazetesinin açtığı şiir yarışmasında “Bay Sokak” şiiriyle mansiyon aldı. Geçirdiği mide kanaması sonucu yapılan operasyonu atlatamayan şair 13 Şubat 1994’de yaşama veda etti. Doğduğu Çengeller Köyü’ne defnedilen şair geride yayınlanmaya hazır şiir dosyaları ve günceler bıraktı. 1996 yılından bu yana da adına “Şair İbrahim Yıldız Şiir Ödülü” yarışması düzenlenmektedir.


YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.



You cannot copy content of this page.