Cumhuriyet Kenti Karabük'ten Portreler...

Turkish English Germany

PROF. DR. İSMAİL RAKIP KARAŞ

Yorum yapılmamış 304 Okundu
PROF. DR. İSMAİL RAKIP KARAŞ

1973 yılında Karabük’te doğdu. İlkokulu TED Karabük Koleji İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi Safranbolu Lisesi’nde okudu. Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini sırası ile, Selçuk, Gebze Teknik ve Yıldız Teknik Üniversitelerinde tamamladı. 1998-2000 yılları arasında Gebze Belediyesi’nde Kontrol Mühendisi, 2000-2009 yılları arasında Gebze Teknik Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Vatani hizmetini Yedek Subay olarak 2008 yılında Kars-Sarıkamış’ta gerçekleştirdi. 2009 yılından beri Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi ve Bilgisayar Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır. 2009-2010 yıllarında KBÜ Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 2015-2017 yılları arasında KBÜ Safranbolu Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevlerini yürüttü. 2017-2019 yılları arasında TÜBİTAK ÇAYDAG’da Yürütme Kurulu Üyeliğinde bulundu. 2017 – 2021 yılları arasında KBÜ Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı olarak görev yapmıştır.

Çeşitli araştırma gruplarında yer almak üzere, 2002 yılında Amerika Birleşik Devletleri Oregon State Üniversitesi’nde ve 2010, 2011 ve 2014 yıllarında Malezya Teknoloji Üniversitesi’nde muhtelif sürelerle görev aldı. Yurtdışı ve yurtiçinde pek çok konferansa davetli konuşmacı olarak çağırılmıştır. Geo İnformatik ve Bilgisayar Bilimleri alanında uluslararası ve ulusal çok sayıda kitap bölümü, makale ve bildirisi mevcuttur. “International Journal of Geo-Spatial Knowledge andIntelligence”, “AmericanJournal of Geographic Information System” gibi bilimsel dergilerin editörler kurulundadır. Karabük ve Safranbolu’da yüksek katılımlı uluslararası bilimsel konferanslar düzenlemiştir. Başta TÜBİTAK 1001, Mevlana ve AB projeleri olmak üzere muhtelif projelerde yürütücü ve araştırmacı olarak yer almıştır. Danışmanlığı altında pek çok yüksek lisans ve doktora tezi tamamlanmış ve devam etmektedir. Yurtdışından davet ettiği doktora sonrası nitelikli araştırmacıları, ülkemiz lehine bilimsel çıktılar üretmek üzere TÜBİTAK 2221 desteği ile himaye etmiştir. Çin, Malezya, Endonezya, Filipinler, Fas, Tunus, Pakistan ve Filistin’den üniversiteler ile KBÜ arasında çok sayıda Mevlana ve ikili işbirliği anlaşmasının imzalanmasını sağlamıştır.

Çocukluk yıllarından itibaren kültür ve sanatla iç içe olmuş, çeşitli kurum ve sivil toplum kuruluşlarında sosyal etkinlikler içinde yer almış, radyo programları yapmıştır. Fotoğraf, müzik ve karikatür sanatı ile ilgilenmiş, eserleri sergilere dahil olmuş, enstrüman ya da koro üyesi olarak Tasavvuf, Sanat ve Halk müziği konserlerine katılmıştır. Şehircilik -özellikle de Türk/Osmanlı mimarisi ve Safranbolu- gibi konulara ilgi duymaktadır. Bilimsel ve sanatsal faaliyetleri sebebi ile çeşitli ödülleri mevcuttur.

Prof. Dr. Karaş halen, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.


YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.



You cannot copy content of this page.