Cumhuriyet Kenti Karabük'ten Portreler...

Turkish English Germany

PROF. DR. İRFAN TAŞOĞLU

Yorum yapılmamış 3489 Okundu
PROF. DR. İRFAN TAŞOĞLU

1977 de Safranbolu da doğdu. Karabük’te uzun yıllar ilkokul öğretmenliği yapan Melahat- Kamil Taşoğlu çiftinin oğullarıdır. İlkokulu Beşbinevler Mimar Sinan İlkokulunda okudu. Ortaokul tahsilini Yenişehir Ortaokulu’nda tamamladı. Liseyi de 1991-1994 yılları arasında Safranbolu Lisesinde okuyarak, 1994 yılında Gazi üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı.

2000 yılında Uzman hekim oldu. Gazi Üniversitesi’nde Kalp Damar Cerrahisi uzmanlık eğitimini aldıktan sonra mecburi hizmet vesilesi ile 2007 yılında Türkiye’nin nadide Kalp Hastanesi olan Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi’nde çalışmaya başladı. 2013 yılında Doçentlik unvanını aldı. 2013 yılında Bakü, Şam, Yemen ve Kosova’da Sağlık bakanlığımızı temsilen kalp ameliyatları yaptı. Memleketi Karabük Eğitim Araştırma Hastanesinde Kalp Cerrahisi ameliyatlarının başlamasında kurucu hoca olarak görev aldı.  2019 yılında Ankara Şehir Hastanesinde çalışmaya başladı. 2020 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesinde Profesörlük unvanını aldı. Koroner By-pass, koltukaltından kalp kapak tamiri, doğumsal kalp hastalıkları, damar hastalıkları gibi konular ile özel olarak ilgilenmekte ve bu alanlarda yaklaşık 100 adet bilimsel makalesi bulunmaktadır.  Halen Ankara Şehir Hastanesi’nde Kalp Damar Cerrahisi bölümünde Profesör olarak çalışmaktadır.


YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.



You cannot copy content of this page.